Australian Flag Canadian Flag Netherlands Flag UK Flag USA Flag

Welke lier moet ik kiezen

Met het oog op de juiste keuze van de lier, neemt u aub de ijd om onderstaande door te lezen

Het niet selecteren van de juiste lier en / of een onjuiste bediening kan mogelijk de levensduur van de lier verminderen en leiden tot voortijdig falen van de lier.

Het gebruik van bepaalde toepassingen zo als recovery en off-road  eisen een veel hogere trekkracht van de lier ,dan een minder vaak gebruikte lier voor bijvoorbeeld het trekken van een rollende lading zoals een kleine boot, caravan of auto op een aanhangwagen.

Lieren gemonteerd op een 4x4 auto , of aanhangwagen kunnen u veel moeite besparen. De benodigde capaciteit van de lier moet zorgvuldig worden overwogen. Lieren moeten krachtig genoeg zijn om u voertuig los te trekken, terwijl het overwinnen van de toegevoegde weerstand veroorzaakt door obstakels, zoals het verplaatsen van water, hellingen, modder, sneeuw of zand ook mee werken aan de benodigde trekkracht.

Benodigde maximale trekkracht.

Maximum Line Pull Image

Dit is de maximale kracht die de lier kan uitoefenen op een enkele lijn en op de eerste laag van de liertrommel.

Als de kabellagen zich ophopen op de liertrommel en de totale kabel snelheid toeneemt, zal de trekkracht afnemen met dezelfde snelheid. Met behulp van een snatchblok ( keerschijf ) is een "dubbele lijn pull" te verkrijgen en kun je in feite bijna het dubbele van de trekkracht van de lier verwachten, terwijl de snelheid ongeveer halveert .

Het is een goede gewoonte om een snatch blok te gebruiken bij het uitvoeren van een "zware" zelf bergingsoperatie omdat het stroom verbruik van de liermotor zal afnemen en helpt om oververhitting en schade aan de lier te voorkomen.

Ideaal zou zijn als de trekkracht van uw lier 1,5 keer het bruto gewicht van het voertuig zou zijn. Eenvoudig gesteld, moet een auto van 2 ton minimaal uitgerust zijn met een lier met een capaciteit van 3,5 ton maar liever nog meer !

 

 

 

Contact
Tel: +31 (0) 499-372911
Email: info@warriorlieren.nl
Fax:
© Warrior Lieren Nederland